Άρθρα

Αρχική Άρθρα
Η νοσταλγία δεν αποτελεί καλό σύμβουλο διότι το συναισθηματικό πρίσμα που εξ ορισμού μεσολαβεί εμποδίζει την ορθότητα και αντικειμενικότητα της κρίσης μας αναφορικά με πρόσωπά και πράγματα του παρελθόντος. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο ο νους μας να ξεχωρίσει το ποσοστό αναπόλησης ενός «αγίου» παρελθόντος που προέρχεται αληθώς από το ότι «τα πράγματα ΓΕΝΙΚΆ ήταν καλύτερα παλιά», από το κομμάτι του εαυτού μας που νοσταλγεί στην πραγματικότητα την ανεμελιά της παιδική και εφηβικής μας ηλικίας.
Η πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην (και πιθανού επόμενου) προέδρου των ΗΠΑ, Τραμπ, προσέδωσε επιπλέον ενδιαφέρον στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 
Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών έκρυβε μια ιδιαιτερότητα: δεν είχε απολύτως κανένα νικητή!
Στερεοτυπικά πλέον το δημογραφικό αποκαλείται "το Νο 1 πρόβλημα" όχι μόνο της ελληνικής, αλλά σχεδόν όλων των δυτικών κοινωνιών, όχι αδίκως, μιας και εμπεριέχει οικονομικές, κοινωνικές και εθνικές παραμέτρους.
Δύο είναι τα διακυβεύματα (εκ του “κύβου”, ήτοι ζάρι) των ευρωεκλογών της 9 Ιουνίου: το ποιοί θα μας εκπροσωπήσουν στην ευρωβουλή τα επόμενα 5 χρόνια και το τί μήνυμα θα στείλουν οι πολίτες στην κυβέρνηση.
Στις επικείμενες ευρωεκλογές η ελληνική κοινωνία καλείται να επιλέξει τους αντιπροσώπους που θα την εκπροσωπήσουν στο θεσμικό όργανο που εν πολλοίς καθορίζει την καθημερινότητά μας.
Το μετέωρο βήμα του κάβουρα
Πρόσφατα μάθαμε για έναν παλαιοχριστιανό (!) συμπολίτη μας, διορισμένο σε Δήμο της Εύβοιας και αποσπασμένο σε Δήμο της Αττικής, ο οποίος αν και διέμενε σε σπηλιά της Κορινθίας (!!), αμειβότανε (και πιθανότατα εξακολουθεί να αμείβεται, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του) κανονικότατα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην καθαριότητα εξ αποστάσεως, με τηλεργασία (!!!).
Εκεί έξω βοά ένα διαηλικιακό, υπερταξικό και διακομματικό κοινωνικό αίτημα και σοβείται ένα νέο Εθνικό όραμα για μια δικαιότερη, παραγωγικότερη, μια καλύτερη Ελλάδα: αν το τολμήσουμε, μπορούμε καλύτερα!

Κατηγορίες